Blogikirjoittajat

Torstai 20.1.2011 - ATOP-TIETO Oy


ATOPille blogia kirjoittavat seuraavat henkilöt:

roger.jpg 

Roger Bäckroos on aloittanut ATOPin blogikirjoittajana vuoden 2011 alusta.

Jos ei nuoruuden tai melkeinpä lapsuudenaikaisia porrassiivouspestejä oteta huomioon, olen työskennellyt puhtausalalla tai siivousalaksi sitä silloin alkuun kutsuttiin, yli 35 vuotta. Alan koulutus oli siihen aikaan lähinnä siivoustuotteita myyvien yritysten varassa. Minulla oli onni saada esimiehiksini osaavia ja innostavia ihmisiä. Ensimmäinen varsinainen siivouksen saloihin johdattelija oli Tuije (Tor) Währn. Hän oli omistaja, toimitusjohtaja Facotek nimisessä alan tuotemarkkinoijayhtiössä, innokas kouluttaja ja ammattimaisen siivoustiedon levittäjä. Seuraava esimieheni/ kouluttajani oli Suomen 3 M:n legendaarinen myyntitarkastaja Yrjö Sarahete. Hänen alaisuudestaan siirryin töihin Sitoraan, joka mielestäni oli sen aikuinen varsinainen alan yliopisto, sillä sainhan esimiehiksini Taisto Ravantin ja Tuija Lehtosen. Edellä mainittujen lisäksi saan tietotaidostani kiittää monia muitakin alalla työskennelleitä henkilöitä, joista osa toki jatkaa edelleen uraansa ja osa on siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Suomen Siivousteknilliseen yhdistykseen liityin vuonna 1978 ja siitä lähtien olen toiminut sen eritoiminnoissa enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Helsingin siivousteknillisen kerhon hallituksen jäsen minusta tuli heti liittymisvuonna ja sittemmin olin kerhon muututtua yhdistykseksi sen muutaman vuoden sen hallituksen puheenjohtaja. Suomen Siivousteknisen liiton hallituksen jäseneksi minut valittiin yhdeksänkymmentäluvun alkupuolella ja Liiton puheenjohtajaksi vuonna 1994, missä tehtävässä toimin neljä vuotta. Vuoden 1999 toimin Liiton omistaman Siivoussektori Oy:n hallituksen jäsenenä ja vuoden 2000 maaliskuun 13. päivä aloitin toiminnanjohtajan tehtävän, josta siirryin osa-aikaeläkeläiseksi 2010 alusta ja jäin kokonaan pois 2010 kesällä.

Nuo eri toimet alan järjestössä olivat näköalapaikkoja alaan ja sen kehittymiseen. Ne antoivat myös mahdollisuuden tutustua upeisiin ihmisiin, joilta olen saanut oppia paljon ja joista osasta tullut minulle henkilökohtaisia ystäviä.

Nykyinen toiminta:

Yrittäjäkonsultti-osa-aikaeläkeläinen

Naimisissa

3 aikuista lasta (joista yksi asuu Turussa)

Harrastuksena erilaiset rakennusprojektit ja metsänhoito (lue vitikistonraivaus) mökillä Puulavedellä.

 

arjaw_blogi2.jpgArja Wilkman on ollut ATOPin blogikirjoittajana vuodesta 2009 lähtien. 

MMM

30 vuotta naimisissa matematiikan lehtorin kanssa

kolme aikuista lasta

harrastuksina vapaa-ajan kodin rakentaminen Etelä-Savoon, kaikenlaiset sisustustekstiileihin liittyvät käsityöt ja keväisin pikkutaimien kasvattaminen omiksi tarpeiksi

(Hotelli- ja ravintolakoulu Perho, tuntiopettaja

Helsingin yliopisto, preparaattori ja kurssiassistentti

Rakennushallitus, siivoustoimen tarkastaja, ylitarkastaja

Engel Yhtymä Oy, kehityspäällikkö, työsuojelupäällikkö

Puhtaus&Palvelusektori, päätoimittaja

Turun Tilaliikelaitos, palvelupäällikkö)